Zegt het voort!

 • Folder

  Het SNC heeft ook een folder

  Klik hier voor de pdf versie.

  .

  .

  Share Button

blog archief

Recente Capelse waarnemingen

Mandarijneend (Aix galericulata; foto: Louis Weterings). Ontsnapte of nazaat van ontsnapte siereenden afkomstig uit China. Door mij al jaren geleden ook al een keer gezien in Schollebos. Langs  ′s-Gravenweg is een particulier met siereenden: daar ontsnapt?

 

 

 

 

 

 

Zwavelzwammen (Laetiporus sulphureus; foto: Rob van Dorland).  Algemeen in Nederland op stammen en stronken  van levende loofbomen (eik, wilg, kers). In Capelle spaarzaam (Schollebos op Kers,     ′s-Gravenweg op Knotwilg). De naam Zwavelzwam refereert aan de kleur van het element Zwavel: zwavelgeel dus! Spectaculaire foto!

 

 

 

 

 

Weideschaduwwants (Lygus pratensus; foto: Rob van Dorland). Wantsen (Heteroptera) zijn een grote groep van de Insectenfamilie. Zij hebben een plat uiterlijk en hebben een steeksnuit (Rostrum) waarmee zij vocht zuigen uit planten of dierlijke prooien. De Weideschaduwwants is een plantensapzuiger en herkenbaar door het driehoekig schildje (scutellum) op het midden van de rug. Grootte 3-6 mm. Veel wantsensoorten scheiden vies ruikende stoffen af als afweer.

 

 

 

 

Satijnvleugelsikkelmot (Borkhausenia nefrax, foto: Rob van Dorland). Een nachtvlindertje, lid van de familie Sikkelmotten (Oecophoridae).  Weinig waarnemingen in Nederland en ook geen info over leefwijze: er is in Nederland nog zoveel te ontdekken!

 

 

 

 

 

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *