Zegt het voort!

blog archief

2009

Nieuwsbrief 11

BREAKING NEWS. SNC in het beklaagdenbankje! Verfterroristen of bosengeltjes.

Nieuwsbrief 10

* Capels Pareltje* Eilandjes Noorse Buurt. Behoud van dit cultuurhistorische landschaps element is in het belang van de samenleving en toekomstige generaties.

Nieuwsbrief 9

Natuurlijke steden, een nieuwe ontwikkeling Wij denken in tegenstellingen; steen of natuur. Steen en natuur kunnen ook samengaan.

Nieuwsbrief 8

Avonturenspeelbos in het Schollebos. De gemeente gaat een avonturenspeelbos voor kinderen plaatsen in het Schollebos bij het Pannenkoekenhuis aan de bermweg. Een avonturenspeelbos is een mix en samenspel van natuur en cultuur.

Nieuwsbrief 7

Waarnemen met nieuwe ogen. “De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen”. (MarcelProust)

Nieuwsbrief 6

Schapen smullen in Schollebos. Door schapen te laten grazen ontstaan mooie en bloemrijke grasstroken in het Schollebos. Dit trekt vlinders en vogels aan. Bovendien trekken de schapen bezoekers.

Nieuwsbrief 5

Nog meer bouwen of hiermee “ophouwen”. Nieuwe ontwikkeling in Capelle: geen groen meer
voor rood, maar rood en blauw voor groen.

Nieuwsbrief 4

“Hé! De vliegende beertjes zijn er weer!” 3 maart, in de middag 10 graden met een heerlijk zonnetje. En ja hoor, ik zag de eerste hommelkoningin in mijn tuin foerageren…

Nieuwsbrief 3

Eilandjes in Capelle. Gewenst toekomstbeeld van verwaarloosde eilandjes. Ideaal voor (stedelijk)
unieke diersoorten. Niemand stoort hen en iedereen kan ervan genieten.

Nieuwsbrief 2

Capelseweg Kap en fijnstof… Kapaanvraag voor 20 bomen aan de Capelseweg. Er gingen echter 70 bomen om en 96 werden in hakhoutcultuur gebracht. Capelseweg is een hotspot van fijnstofvervuiling.

Nieuwsbrief 1

Waarnemingen.. In deze nieuwsbrief een aantal ‘Opvallende waarnemingen’ van de natuur dichtbij huis. Er zijn vele waarnemingen binnengekomen op ons meldpunt.