Zegt het voort!

 • Folder

  Het SNC heeft ook een folder

  Klik hier voor de pdf versie.

  .

  .

  Share Button

blog archief

Hoe een ondoordacht plan tonnen belastinggeld kost.

In mijn laatste blog had ik het over het onzalige idee van de gemeente om een “Spraypark” oftewel een betonnen constructie met fonteinen, waterspuwers e.d. aan te leggen in het Schollebos (locatie: of Ravottia, een al bestaande waterontdekplek en nu al reuze geslaagd, of de grote speelweide/evenementeweide).

Nog maar een paar extra’s om dit echt tegen te houden. De onderstaande info is afkomstig van correspondentie tussen Gemeenteraad en antwoorden daarop van College. Zet u schrap!

Aanvankelijk was de bedoeling dit Spraypark aan te leggen langs de Groenendijk (ter hoogte van restaurant “Het Hooghe Water”). Voordat alle vergunningen rond waren, heeft gemeente al allerlei grondwerkzaamheden daartoe gerealiseerd en niet-water-gerelateerde speeltoestellen aangelegd. Na protesten en rechtsgang van omwonenden heeft gemeente zelf de stekker eruit getrokken en is op zoek gegaan voor andere locatie (hoe volhardend wil je zijn??). Op vragen van oppositiepartijen komen de volgende antwoorden van het college:

 • kosten gemaakt voor aanleg Groenendijk (zonder alle vergunningen) : 71.000 euro
 • extra kosten voor verplaatsing naar andere locatie: 20.000 euro
 • kosten van onderzoeken door bureau Tauw worden in collegeantwoorden niet opgevoerd: Bodemonderzoek, Luchtkwaliteit, Geluid, Natuurwet. Per onderzoek kost dit naar schatting minstens 20.000 euro.

Dit betekent dus dat ongeveer twee ton (200.000 euro!! gemeente bevestigt dit ook!!) uit belastinggeld weggegooid geld is. Erger nog: als men in Schollebos of Sportpark Schenkel  dit ideetje van het college toch wil realiseren, dan praten we niet alleen over die verplaatsingskosten van 20.000 euro! Men verzwijgt gewoon dat ook voor die locaties zulke onderzoeken (circa 100.00 euro!) ook moeten gebeuren. Wordt dus al 300.000 euro zonder dat er ook maar iets is gerealiseerd! 

Verder vraag ik mij af: Calisthenics al gerealiseerd achter gemeentehuis en plannen voor Sportcomplex Schenkel (voormalig wethouder Meuldijk). Nu ook nog in Schollebos?? De trimtoestellen die op de Evenementenweide staan worden al zelden gebruikt, net als de Skatebaan en de klimboulder. Let wel: ik kom elke dag in het Schollebos dus ik weet echt wel waarover ik praat.

Stuur uw mening gewoon op naar gemeente@capelleaandenijssel.nl 

En die vrolijke berichten houdt u echt nog tegoed.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *