Zegt het voort!

blog archief

Activiteiten in de regio

Inventariseren in de Biesbosch 18 augustus 2021 – Georganiseerd door FLORON

De afgelopen jaren hebben de FLORON-districten Noord-Brabant Baronie en Zuid-Holland Zuid samen een of twee inventarisatiedagen in de Biesbosch georganiseerd. Deze inventarisaties in de Biesbosch waren tot nu toe een groot succes met meestal meer dan twintig floristen en na afloop zeven tot wel tien geïnventariseerde hokken. Uit de reacties van de deelnemers mag geconcludeerd worden dat  deze dagen leuk, gezellig, nuttig en leerzaam waren. Alle reden dus om hiermee verder te gaan.
Helaas in 2020 lukte het niet. In 2021 pakken we de draad weer op.

De Biesboschdag van 2021 is gepland op woensdag 18 augustus. 

 • Deze keer richten we ons op de Zuid-Oostkant van de Biesbosch en komen bij elkaar in de jachthaven van Hank
 • Meebrengen:drinken, lunch en geschikte kleding en schoeisel/laarzen.
 • In groepjes van drie of vier deelnemers gaan we lopend of varend op pad.
 • De dag is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bij de indeling van de groepjes proberen we een goede mix te vinden.
 • Deelname is gratis.

Samen met Boswachter Thomas van de Es van Staatsbosbeheer  hebben we een aantal geschikte km-hokken  uitgezocht. Een gedeelte hiervan is alleen met een bootje bereikbaar. Er zijn voor die dag 3 bootjes beschikbaar. Dat betekent bij ca 20 deelnemers drie vaar- en drie landgroepjes.

Verzamelen en aanvang
We komen bij elkaar op het parkeerterrein van de Vissershang in Hank.

 • Inloop vanaf 9.30 uur.
 • We starten rond 9.45 uur met de groepsindeling, zodat we uiterlijk 10.00 uur naar de km-hokken kunnen vertrekken.
 • De groepjes verzamelen weer rond 15.30h en dan kunnen we nog even napraten.

Aanmelden

 • Ja, graag vóór 12 augustus, via een mailtje aan Willemien Troelstra willemien.troelstra@xs4all.nl of aan Jacques Rovers floronnoordbrabantbaronie@gmail.com
 • We willen graag weten hoeveel mensen er komen, zodat we een geschikt aantal hokken kunnen uitzoeken en ook een voorlopige indeling maken van de groepjes.
 • We proberen waar mogelijk te carpoolen/een lift te regelen (bijvoorbeeld vanaf station Breda). Kun je iemand meenemen en/of wil je carpoolen/een lift laat het even weten. Als we mogelijkheden tot samen reizen zien dan brengen we de deelnemers met elkaar in contact.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

FLORONkamp Vijfheerenlanden 3-5 september 2021

Waar en Wanneer
FLORON (Zuid-Holland Zuid) organiseert in de nazomer een kamp in de Vijfheerenlanden vanuit het Veldstudiecentrum Hei- en Boeicop. De Vijfheerenlanden is recent overgegaan van Provincie Zuid-Holland naar Provincie Utrecht. Het bestaat vooral uit agrarisch grasland, maar kent grote griendcomplexen en kruidenrijke graslanden. Aan de noordzijde stroomt de Lek, aan de Zuidzijde de Linge en aan de oostzijde loopt de Diefdijk met Wielen, grienden en schraallanden. De Diefdijk is een oude dijk behorende bij de Hollandse waterlinie.

Wanneer

Vrijdagmiddagexcursie: vr 3 sep 13-16.30 uur.
Veldstudiecentrum: vr 3 sep 17 uur – zo 5 sep 17 uur

Het Veldstudiecentrum is vrijdag vanaf 17 uur beschikbaar.

Covid-19 voorbehoud

We zullen ons houden aan de dan geldende regels omtrent Corona. Dat kan betekenen dat we mensen moeten afmelden door een gebrek aan slaapruimte of zelfs het hele kamp moeten afblazen. Eventueel al betaalde bijdragen worden dan natuurlijk teruggestort.

Verdere informatie staat op de website van: FLORON

 

Voor een geïllustreerd overzicht van de activiteiten van het IVN klik op deze link

En voor de activiteiten van het KNNV kunt u terecht op hun website via deze link